Zubni implantati - pregled pre ugradnje


Rešili ste da nadoknadite zub koji vam nedostaje? 

Odlično!

Procedura je sledeća… 

Najpre zakazujete termin kod svog stomatologa - implantologa. On će izvršiti detaljan pregled i utvrditi da li ste pravi kandidat za ugradnju zubnih implanata. Osim loše oralne higijene, određenih autoimunih bolesti i maligniteta, kontraindikacija za ovu intervenciju praktično da nema. Stomatolog će vas zatim uputiti na 3D snimak regije u kojoj se planira ugradnja zubnog implanta i posle detaljne analize zakazati intervenciju. U nekim slučajevima, potrebno je da se urade intervencije kojima se priprema regija u kojoj se planira ugradnja implanta. To su najčešće sinus lift ili ugradnja veštačke kosti.


Kako izgleda proces ugradnje?


Sama intervencija za pacijenta nije neprijatna jer se izvodi u lokalnoj anesteziji. Zavisno od broja implanata koji se ugrađuje, operacija ugradnje traje od 45 minuta do nekoliko sati. Na samom početku se specijalnim borerima pravi ležište u kosti u koje će se smestiti implant. Implant se potom plasira i zateže. Prethodno odignuta sluzokoža se ušiva preko njega.


Zubni implantati - saveti nakon ugradnje


Saveti koji se daju pacijentu posle ugradnje implanta isti su kao i saveti za ponašanje posle drugih oralno - hirurških intervencija. Trebalo bi izbegavati toplu hranu, ispiranje rane, kao i analgetike koji pospešuju krvarenja, kao što je aspirin.


zubni implanti, implanti, ugradnja implanta, zubni implantat, protetika na implantima

Ponašanje pacijenta nakon ugradnje implanta


Pacijent odlazi kući neposredno nakon intervencije. Posle 7 dana uklanjaju se i konci. Sam zubni implant zamenjivaće koren zuba, pa je za njegovo opterećenje krunicom potrebno sačekati 8-12 nedelja. Za to vreme implant se „učvrsti“ i kost oko njega se lepo formira. Tek tada počinje protetski deo terapije kojim se nadoknađuje krunični deo zuba. U zavisnosti od želje pacijenta, na zubnom implantu se može izraditi metalo-keramička ili estetska krunica. Takođe, postoje krunice koje se cementiraju na implant i one koje se pričvršćuju šrafljenjem. 

Više o tome možete pročitati na protetika na implantima.


Kolika je uspešnost ugradnje zubnih implanata?


Uspešnost zubnih implanata je danas preko 95%. Najčešći razlog eventualnog neuspeha leži u lošoj oralnoj higijeni. Tada se oko zubnog implanta zadržavaju hrana i bakterije i stvara se kamenac. To sve dovodi do zapaljenja koje se zove periimplantitis,  a koje predstavlja veoma ozbiljnu komplikaciju. Ona u nekim slučajevima vodi do gubitka implanta i potpunog neuspeha terapije. 

S obzirom na njen značaj, nakon ugradnje implanata i njihovog opterećenja krunom, pacijent od naših stomatologa dobija detaljno uputstvo o održavanju oralne higijene.


Zubni implanti - cena


Ukoliko se odlučite da je vreme da nadoknadite zub koji vam nedostaje, Stomatološka ordinacija "Pavlović" je prava adresa. 

Naši iskusni stomatolozi uradiće vam besplatan pregled i dijagnostiku i predložiti rešenje koje je najadekvatnije za vas.  

Cena ugradnje zubnih implanata sa krunom kreće se od 69.000,00 do 76.000,00 dinara, zavisno od vrste krune koja se ugrađuje. 

U Stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" zubne implante kao i sve druge intervencije možete platiti na rate, platnim karticama, čekovima građana, kao i putem administrativne zabrane.Za sve informacije vezane za ugradnju zubnih implanata ili bilo koju drugu stomatološku uslugu, dođite do naše ordinacije lično ili nas kontaktirajte telefonom.

Čekamo vas!
Copyright © 2018 Stomatoloska ordinacija Pavlovic. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS