Zubni implanti - pregled pre ugradnje


Rešili ste da nadoknadite zub koji vam nedostaje? 

Odlično!

Procedura je sledeća… 

Najpre zakazujete termin kod svog stomatologa - implantologa. On će izvršiti detaljan pregled i utvrditi da li ste pravi kandidat za ugradnju zubnih implanata. Osim loše oralne higijene, određenih autoimunih bolesti i maligniteta, kontraindikacija za ovu intervenciju praktično da nema. Stomatolog će vas zatim uputiti na 3D snimak regije u kojoj se planira ugradnja zubnog implanta i posle detaljne analize zakazati intervenciju. U nekim slučajevima, potrebno je da se urade intervencije kojima se priprema regija u kojoj se planira ugradnja implanta. To su najčešće sinus lift ili ugradnja veštačke kosti.


Kako izgleda proces ugradnje zubnih implanata?


Sama intervencija za pacijenta nije neprijatna jer se izvodi u lokalnoj anesteziji. Zavisno od broja implanata koji se ugrađuje, operacija ugradnje traje od 45 minuta do nekoliko sati. Na samom početku se specijalnim borerima pravi ležište u kosti u koje će se smestiti implant. Implant se potom plasira i zateže. Prethodno odignuta sluzokoža se ušiva preko njega.


Saveti nakon ugradnje


Saveti koji se daju pacijentu posle ugradnje implanta isti su kao i saveti za ponašanje posle drugih oralno - hirurških intervencija. Trebalo bi izbegavati toplu hranu, ispiranje rane, kao i analgetike koji pospešuju krvarenja, kao što je aspirin.


zubni implanti, implanti, ugradnja implanta, zubni implantat, protetika na implantima

Ponašanje pacijenta nakon ugradnje zubnih implanata  


Pacijent odlazi kući neposredno nakon intervencije. Posle 7 dana uklanjaju se i konci. Sam zubni implant zamenjivaće koren zuba, pa je za njegovo opterećenje krunicom potrebno sačekati 8-12 nedelja. Za to vreme implant se „učvrsti“ i kost oko njega se lepo formira. Tek tada počinje protetski deo terapije kojim se nadoknađuje krunični deo zuba. U zavisnosti od želje pacijenta, na zubnom implantu se može izraditi metalo-keramička ili estetska krunica. Takođe, postoje krunice koje se cementiraju na implant i one koje se pričvršćuju šrafljenjem. 

Više o tome možete pročitati na protetika na implantima.


Kolika je uspešnost ugradnje zubnih implanata?


Uspešnost zubnih implanata je danas preko 95%. Najčešći razlog eventualnog neuspeha leži u lošoj oralnoj higijeni. Tada se oko zubnog implanta zadržavaju hrana i bakterije i stvara se kamenac. To sve dovodi do zapaljenja koje se zove periimplantitis,  a koje predstavlja veoma ozbiljnu komplikaciju. Ona u nekim slučajevima vodi do gubitka implanta i potpunog neuspeha terapije. 

S obzirom na njen značaj, nakon ugradnje implanata i njihovog opterećenja krunom, pacijent od naših stomatologa dobija detaljno uputstvo o održavanju oralne higijene.


Zubni implant - cena


Ukoliko se odlučite da je vreme da nadoknadite zub koji vam nedostaje, Stomatološka ordinacija "Pavlović" je prava adresa. 

Naši iskusni stomatolozi uradiće vam besplatan pregled i dijagnostiku i predložiti rešenje koje je najadekvatnije za vas.  

Cena ugradnje zubnih implanata sa krunom kreće se od 69.000,00 do 76.000,00 dinara, zavisno od vrste krune koja se ugrađuje. 

U Stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" zubne implante kao i sve druge intervencije možete platiti na rate, platnim karticama, čekovima građana, kao i putem administrativne zabrane.Za sve informacije vezane za ugradnju zubnih implanata ili bilo koju drugu stomatološku uslugu, dođite do naše ordinacije lično ili nas kontaktirajte telefonom.

Čekamo vas!
Copyright © 2018 Stomatoloska ordinacija Pavlovic. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS