Šta znači kad kažemo Hollywood smile?


Kada se kaže Hollywood smile (Holivudski osmeh), većina nas zamišlja fantastične osmehe holivudskih diva. Ovaj izraz se zapravo i koristi kao sinonim za savršen osmeh.

Nekada davno on je bio privilegija bogatih i slavnih. Danas, skoro svako može sebi da priušti lepe i zdrave zube.

Niz biserno belih zuba svakako može da utiče na samopouzdanje pojedinca. Ljudi sa lepim i zdravim osmehom su zadovoljniji sobom, privlačniji su drugima i zrače pozitivnom energijom.Priprema za savršen osmeh


Pre bilo kakve intervencije, neophodno je da vaš stomatolog uradi kontrolni pregled. Tom prilikom će ustanoviti kakvo je stanje vaših zuba i desni.

Ako je potrebno, ukloniće kamenac i ispolirati vaše zube. Zatim će sprovesti potrebna lečenja i popravke zuba uz primenu najsavremenijih materijala. Ako su vaše desni upaljene ili imate parodontopatiju, stomatolog će vam predložiti plan terapije kojim će se vaša gingiva izlečiti ili njeno stanje staviti pod kontrolu.

Tek nakon ovih prvih intervencija, kada utvrdimo da su zubi i desni zdravi, razmišljamo o njihovom ulepšavanju.


Kako do holivudskog osmeha?


Savršen zubni niz možemo postići na različite načine. Plan zavisi od stanja u ustima pacijenta. U većini slučajeva primenjujemo sledeće intervencije kojima se postiže željeni cilj:

Izbeljivanje zuba – Ako je raspored i oblik zuba zadovoljavajući, ostaje nam jedino da im promenimo boju. Biserno beli zubi postižu se kućnim izbeljivanjem ili ordinacijskim izbeljivanjem zuba. Ova intervencija najčešće daje zadovoljavajuće rezultate i pacijenti iz naše ordinacije izlaze zadovoljni postignutim nijansama.

Ortodontska terapija – Ako je potrebno rešiti problem neadekvatnog rasporeda zuba ili vaš zagrižaj nije dobar, naš ortodont će vam preporučiti nošenje fiksne proteze. Ova terapija zahteva strpljenje, ali kad vidite krajnji rezultat zaboravićete na uloženi trud i vreme.

Fasete (viniri) – Nešto brži način rešavanja promene oblika i boje zuba su fasete. Keramičke fasete su tanke ljuspice koje se izrađuju u tehnici i cementiraju se na minimalno zbrušene zube. Kompozitne fasete se prave od materijala za bele plombe i kratkotrajnije su rešenje od kompozitnih. Na ovaj način mogu se zatvoriti razmaci između zube (dijasteme), mogu se ispraviti nepravilni položaji zuba ili promeniti njihova boja.

Estetske krune – Ako je potrebno da se na vaš zub stavi krunica, najbolje estetsko rešenje je postavljanje krunice od cirkonijuma. Ove krunice propuštaju svetlost slično prirodnim zubima, pa se posebno preporučuju za prednje zube, u liniji osmeha.

Zubni implanti – Ako u vašem zubnom nizu nedostaje koji zub, najadekvatniji način za rešavanje ovog problema je zubni implant. Njime se nadoknađuje bilo koji zub, bez brušenja susednih zuba. Intervencija ugradnje zubnog implanta je kratkotrajna i bezbolna.  


Kako do savršenog osmeha u Stomatološkoj ordinaciji "Pavlović"?


Ako se odlučite da prepustite nama da vaš osmeh učinimo holivudskim, čekamo vas u Niškoj 4!

Vaš besplatni kontrolni pregled možete zakazati svakim radnim danom od 9-19h, na sledeće brojeve telefona:

+381 11 3822 331

+381 63 8211 603

+381 63 343 218


Komentari

Vaše ime i prezime *
Vaš email *
Vaš komentar *
Ana Lakic
26.10.2018
Super je tema!Pročitajte još:


Najbolji konac za zube i kako ga koristiti

Svima nam je poznato da je dobra oralna higijena glavni preduslov zdravlja naših zuba i mekih...


Vađenje živca iz zuba - sve što treba da znate

Bol u zubu je najčešći razlog posete stomatologu.U većini slučajeva, bol u zubu je posled...


Afte u ustima - šta predstavljaju i gde se javljaju najčešće?

Skoro svako od nas se nekada u životu susreo sa pojavom afti.Afte su male, beličaste okruglaste le...


Copyright © 2018 Stomatoloska ordinacija Pavlovic. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS