Preventivni pregledi u Stomatološkoj ordinaciji "Pavlović"preventivni pregledi, dečija stomatologijaMlečni zubi počinju sa nicanjem između četvrtog i desetog meseca detetovog života. Negde sa nicanjem prvog zuba smatra se da je najbolje vreme za prvi pregled kod dečijeg stomatologa.

Prva poseta stomatologu treba da bude lepo iskustvo. Stomatolog će pogledati zubić koji je nikao i daće roditeljima savete i uputstva kako da već sada pravilno održavaju higijenu usta i zuba svog deteta. 


Zašto su mlečni zubi važni?


Iako mnogi roditelji misle da mlečni zubi nisu toliko bitni pošto će se svakako smeniti stalnim, to nije pravilan stav. Mlečne zube treba negovati i produžiti njihov vek koliko god je moguće. Poslednji mlečni zub smenjuje se stalnim negde oko dvanaeste godine života. Taj period je prilično dug, tako da je u detetovom ineteresu da mu zubi što duže budu zdravi. Takođe, vađenje mlečnih zuba pre vremena može dovesti do smanjivanja ili povećanja prostora između zuba. To dalje ponekad onemogućava stalne zube da zauzmu pravilan položaj pri nicanju. Zato kažemo da su mlečni zubi takozvani „čuvari prostora u ustima deteta“. 


Zašto je preventivni pregled mlečnih zuba važan?


Preventivni pregledi su osnov zdravlja usta i zuba svakog deteta. Pored toga što je važno da roditelji redovno proveravaju zubiće svom detetu, smatramo da jednom u šest meseci njihove zubiće treba da pogleda i dečiji stomatolog. Često se dešava da oko roditelja ne vidi nešto što je našim stomatolozima svakodnevna rutina. 

Kada dete postane svesno, taj prvi pravi pregled u kome on aktivno učestvuje, treba da bude samo vid upoznavanja sa svojim stomatologom. Dete će naučiti kako izgleda zubarska stolica, koji „rekviziti“ je prate, tako da mu cela ordinacija postane poznata sredina u kojoj će se osećati prijatno i sigurno.

U trenutku kada bude potrebno da se uradi neka intervencija – vađenje ili popravka zubića, dete će već biti naviknuto na dolaske kod stomatologa i neće imati odbojnost prema tome. To je vrlo važno, s obzirom na to da imamo iskustva sa tim da deca neće ni da sednu na stolicu, a kamoli da pristanu na neku intervenciju. 

Povremenim dolaskom kod stomatologa, jednom u šest meseci, ovakve situacije mogu vrlo lako da se preduprede. Dete će steći poverenje u svog zubara i tu novu sredinu doživljavaće kao prijateljsku. 


Dečija stomatologija u Stomatološkoj ordinaciji “Pavlović”


U Stomatološkoj ordinaciji „Pavlović“, dečija stomatologija je jedna od najvažnijih grana. Naši stomatolozi  imaju puno iskustva u radu sa decom. Strpljenjem i posvećenošću postižu to da ih deca zavole i poveruju im. To je zdrav osnov na kome se gradi dalja saradnja. 


Cena preventivnih pregleda kod dece


Preventivni pregledi kod dece koja su naši pacijenti su besplatni!
Za pacijente koji se ne odluče na intervenciju, pregledi se naplaćuju 1.500,00 dinara.


U stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" preventivne preglede rade:Njihove biografije, kao i biografije ostalih članova našeg stručnog tima možete pročitati OVDE.Zakažite svoj termin na telefon 011/3822-331. 

Jedva čekamo da upoznamo naše nove male pacijente! 
tel:+381113822331

×

POSTAVITE PITANJE

Vaša poruka je uspešno poslata!

Copyright © 2018 Stomatoloska ordinacija Pavlovic. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS