Šta sve podrazumeva protetika na implantima?


Implantologija je u današnje vreme postavila temelj novom pristupu u stomatologiji. Nadoknada izgubljenih zuba postala je izuzetno jednostavna. Paralelno sa ovom granom, razvijala se i protetika na implantima. Zahvaljujući ovim dvema oblastima, danas nije neophodno brušenje susednih zdravih zuba koji bi nosili zub koji nedostaje. Implanti su nam doneli pravu revoluciju - kako u funkcionalnom, tako i u estetskom smislu. 

Kako to izgleda u praksi?

Kada smo ušrafili implant, prešli smo jedan važan deo puta ka nadoknadi zuba. U sledećem koraku implant treba opteretiti krunom ili mostom koji je nošen implantima. Kao i krunice na prirodnom zubu, krunice na implantima mogu biti metalo-keramičke ili bezmetalne. Takođe, prema načinu vezivanja krunice za implant, razlikujemo:

  • Krunice povezane šrafom i 
  • Cementirane krunice


  • Krunice povezane šrafom

Krunice povezane šrafom imaju nekoliko prednosti: mogu se po potrebi odšrafiti od strane stomatologa u ordinaciji i ponovo zašrafiti. Takođe se izbegava i prisustvo cementa koji može biti uzrok komplikacija. One možda za neke pacijente predstavljaju rešenje koje je vizuelno manje adekvatno, ali su po svemu praktičnije.


  • Cementirane krunice za zube

Sa druge strane, cementirane krunice u nekim slučajevima mogu dati estetski bolji rezultat.


All on four - most na 4 implanta


Poseban koncept nadoknade svih zuba kod pacijenata koji ili nemaju nijedan zub ili su preostali zubi indikovani za vađenje naziva se „All on four“. To je sistem kod koga se šrafljenjem četiri implanta i izradom privremenog mosta u jednom danu pacijentu omogućava da nijedan dan ne provede bez zuba. Nakon 4-6 meseci izrađuje se definitivan rad. Ovaj koncept ne samo da poboljšava kvalitet života, već je i planiran da traje doživotno. Time se pacijent za vrlo kratko vreme potpuno rehabilituje - i funkcionalno i estetski.


Pričvršćivanje proteze


Kada se desi da dođe do resorpcije alveolarnog grebena kod pacijenata koji nose totalnu protezu, naročito kod donje totalne proteze, dešava se ponekad da se proteza u funkciji pomera. Zbog toga se pacijenti osećaju nesigurno, neprijatno im je da jedu i da se smeju. To se jednostavno rešava ugradnjom dva ili četiri implanta ili mini implanta. U protezu se istovremeno ugrađuju delovi koji će je povezati za implante. Ovako pričvršćena proteza se praktično ne pomera, što našim starijim pacijentima vraća samopouzdanje i obezbeđuje komfor.


Protetika na implantima u stomatološkoj ordinaciji Pavlović- cene


O cenama ovih usluga možete više saznati na stranici Cenovnik.Dr Aleksandar Pavlovic, stomatolog, ugradnja zubnih implanata

Dr Aleksandar Pavlović, stomatolog


U stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" protetiku na implantima radi Dr Aleksandar Pavlović. Biografiju dr Aleksandra Pavlovića i ostalih članova našeg stručnog tima stomatologa možete pročitati OVDE.
Za sva dodatna pitanja, budite slobodni da nas kontaktirate.×

POSTAVITE PITANJE

Vaša poruka je uspešno poslata!

Copyright © 2018 Stomatoloska ordinacija Pavlovic. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS