Izbeljivanje zuba


Izbeljivanje zuba je metoda kojom se najbrže postiže željena boja zuba u kontrolisanim uslovima, pod nadzorom vašeg stomatologa.

Kada primetite da su vaši zubi izgubili stari sjaj, došlo je vreme da posetite svog zubara. On će pri prvoj poseti utvrditi kakvo je stanje vaših zuba i šta je dovelo do promene njihove boje.

Uzroci ovih promena su različiti – od prevelikog konzumiranja obojenih hrane i tečnosti, preko povreda, do unosa tetraciklinskih antibiotika u ranom detinjstvu ili trudnoći.

kućno izbeljivanje zuba, izbeljivanje zuba, trejevi za izbeljivanje zuba

Kućno izbeljivanje zuba – procedura


  • Pri vašem prvom dolasku u ordinaciju, stomatolog uzima veoma precizne otiske na osnovu kojih izrađuje takozvane “trejeve” – folije.
  • Trejeve dobijate pri sledećem dolasku, zajedno sa setom gelova za kućno izbeljivanje. Oni sada sadrže manji procenat karbamid peroksida – najčešće 16%, što ovaj način izbeljivanja čini manje invazivnim.
  • Vaš stomatolog će vam detaljno objasniti način upotrebe svakog dela seta.
  • Veoma je važno strogo se pridržavati saveta, kako ne bi došlo do neželjenih reakcija.
  • Najčešći savet je da se trejevi sa gelom nose preko noći nekoliko dana, a da se zatim napravi pauza od nedelju dana. Zatim se postupak ponavlja sve dok se ne dobije željena nijansa zuba.
  • Nakon nekoliko nedelja potrebno je ponovo posetiti stomatologa kako bi se proverili rezultati terapije.


Da li su rezultati izbeljivanja trajni?


Ne. Rezultati koji se dobiju izbeljivanjem su privremeni. Starenje je proces koji se ne može zaustaviti, tako da zubi nastavljaju da menjaju boju tokom čitavog života. Takođe, hrana i piće prebojavaju zube i dalje. Iz ovih razloga, potrebno je ovu proceduru s vremena na vreme ponoviti.
Teeth whitening – price


Kućno izbeljivanje zuba – cena


Kućno izbeljivanje zuba obe vilice u ordinaciji “Pavlović” košta 20.000,00 dinara. To podrazumeva:

  • Pripremu zuba za izbeljivanje.
  • Uzimanje otisaka i izradu „trejeva“.
  • Set špriceva sa gelom za izbeljivanje.

U stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" izbeljivanje zuba rade:Njihove biografije, kao i biografije ostalih članova našeg stručnog tima možete pročitati OVDE.Mi smo tu da vam pomognemo da postanete ponosni na svoj osmeh.
Pozovite nas i zakažite svoj termin!

×

POSTAVITE PITANJE

Vaša poruka je uspešno poslata!

Copyright © 2018 Stomatoloska ordinacija Pavlovic. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS