Šta su mostovi za zube?


Mostovi za zube su bili najčešće primenjivani način za nadoknadu nedostajućeg zuba, sve dok ih nisu potisnule krunice na implantima. Međutim, zubni mostovi se još uvek često primenjuju, kako zbog njihove cene, koja je pristupačna, tako i zbog brzine postizanja vidljivih rezultata.U kojim slučajevima se ugrađuju zubni mostovi?


Mostovi za zube najčešće se ugrađuju u sledećim slučajevima:

  • Kada nedostaje jedan zub;
  • Kada nedostaje više zuba;
  • Kod pacijenata sa parodontopatijom.


1. Most za zube kada nedostaje jedan zub:

Kada nedostaje jedan zub, potrebno je izbrusiti dva zuba pored bezubog prostora, koji će biti nosači mosta (nosači krunica kojima se nadoknađuju nedostajući zubi). Na njima će biti cementirana nadoknada. Oni će tada na sebe preuzeti pritisak žvakanja i za nedostajući zub, što u slučaju kada nedostaje samo jedan zub - nije previše. 


2. Most za zube kada nedostaje više zuba:

Problemi nastaju kada nedostaje veći broj zuba. Tada zubi nosači moraju da podnesu znatno veći pritisak, što neminovno dovodi do preopterećenja i posledica po parodoncijum (potporna tkiva zuba nosača). Zbog toga se savetuje da se nakon 6-8 godina zubni most u potpunosti skine i napravi novi, prilagođen novom stanju u ustima. 


3. Most za zube kod pacijenata sa parodontopatijom

Most je takođe odlično rešenje za pacijente sa parodontopatijom, kada postoji blago rasklaćenje zuba. U tim slučajevima dobro je sve zube jedne vilice povezati mostom u blok, što im daje čvrstinu i produžava vek.


Koje vrste mostova za zube postoje?


 Most za zube, kao i krunice za zube, mogu biti izrađeni od:

  • Metal-keramike
  • Bezmetalnih tj. cirkonskih krunica

I jedan i drugi materijal imaju svoje prednosti.


Metalokeramički most za zube

Prednost metalo-keramičkih mostova svakako je pristupačna cena i lep izgled.


Bezmetalni most za zube

Zubni most sačinjen od cirkonijumskih kruna ima izuzetno prirodan izgled. Ovaj materijal propušta svetlost slično prirodnim zubima, pa je gotovo neprimetan u ustima. Plan terapije se pravi za svakog pacijenta individualno, poštujući njegove želje i mogućnosti.


Procedura ugradnje mosta za zube


   „ Koliko dugo ću biti sa zbrušenim zubima?“

Ovo je pitanje koje nam često postavljaju pacijenti. Možete biti bez brige, u Stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" svi pacijenti dobijaju privremene krune koje se cementiraju na zbrušene zube i koje pacijent nosi sve do cementiranja novih krunica.


Zubni most - cena  


Cena zubnih mostova zavisi od broja krunica koje ga sačinjavaju. Tako da bi za izračunavanje cene trebalo pomnožiti cenu pojedinačne krune sa brojem potrebnih kruna.

Cena pojedinačne metalo-keramičke krune u našoj ordinaciji iznosi 15.000,00 dinara.

Cena pojedinačne bezmetalne krunice iznosi od 28.000,00 do 30.000.00 dinara.


U stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" ugradnju zubnog mosta rade naši stomatolozi:Njihove biografije, kao i biografije ostalih članova našeg stručnog tima stomatologa možete pročitati OVDE.Ukoliko imate bilo koji problem sa zubima slobodno nam se javite!

Mi smo tu da brinemo o vašem osmehu!
×

POSTAVITE PITANJE

Vaša poruka je uspešno poslata!

Copyright © 2018 Stomatoloska ordinacija Pavlovic. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS