Kada je vreme za izbeljivanje zuba?


ordinacijsko izbeljivanje zuba, izbeljivanje zuba


Ako ste primetili da su vaši zubi izgubili svoju belinu, da su postali žućkasti ili dobili tamne mrlje, došlo je vreme za izbeljivanje zuba!

Vrlo često se događa da zubi u jednom trenutku prestanu da budu beli. Pošto su većini nas u mladosti zubi bili dosta svetliji, neko ove promene doživljava kao prirodan proces starenja, dok drugi traže rešenje kako bi povratili njihov stari sjaj.

Konzumiranje obojenih pića i hrane (kafa, čaj, koka-kola) neminovno vodi promenama nijansi zuba. Pored ovoga, upotreba nekih lekova kao što su tetraciklini, u ranom detinjstvu ili u trudnoći, može dovesti do znatne promene boje zuba. Povrede, kao i stanja poput dentinogenesis imperfecta (neadekvatno formirana gleđ) su takođe mogući uzročnici promenjene boje.


Da li treba pokušavati izbeljivanje kod kuće?


Veoma je pogrešno ubeđenje da zubi mogu da se izbele kod kuće, pastama napravljenim po „internet-recepturi“. Sve ove paste sadrže supstance koje su štetne po vaše zube. Najčešće su to soda-bikarbona, limunov ili sok od jagode. Oni vašu gleđ čine poroznom i u vrlo kratkom vremenu, zubi na koje ste naneli ove „preparate“ ili dobiju karijes ili se lako polome.

Stoga je važno da ništa ne radite sami, bez konsultacija sa vašim stomatologom, jer posledice mogu da budu ozbiljne.


 


Šta treba uraditi pre izbeljivanja zuba?Postoji uigrana procedura koja prethodi svakom izbeljivanju zuba.

Na pregledu kod stomatologa, on će utvrditi da li postoji neki kvar ili oboljenje desni koje bi bilo neophodno sanirati pre izbeljivanja.

Stomatolog, zatim, čisti vaše zube uklanjajući kamenac i meke naslage.

Tek tada, zdravi i čisti, oni su spremni da dobiju svoje novo ruho, izbeljivanjem.
Postupak izbeljivanja zuba u ordinaciji


• Stomatolog će postaviti retraktor obraza u vaša usta oslobađajući tako estetsku zonu – zonu koja je vidljiva kada se smejete. 

• Zatim će zaštititi vaše desni specijalnim gelom koji se prosvetljava i time prelazi u čvrsto stanje.

• Sledi aplikacija gela za izbeljivanje u vidu karbamid peroksida u koncentraciji od 35%.

• Ovaj gel se može dodatno aktivirati lampom, čime se ubrzava njegovo dejstvo.

15-30 minuta se čeka na prve rezultate.

• Ako pacijent još uvek nije zadovoljan dobijenom bojom, postupak se još jednom ponavlja u istom trajanju i na isti način.

Veoma je važno napomenuti da rezultati koji se postignu nisu trajni i da se ceo postupak mora ponavljati s vremena na vreme. 

Zašto je to tako? 

Najčešće se i dalje nastavi sa konzumacijom obojenih pića i hrane što nastavlja da utiče na boju zuba. Takođe, starenjem, zubi gube belu boju. 


Ordinacijsko izbeljivanje zuba – cena


Cena ordinacijskog izbeljivanja zuba obe vilice u ordinaciji „Pavlović“ iznosi 20.000,00 dinara. Ona podrazumeva pripremu zuba za izbeljivanje, kao i izbeljivanje zuba.

Čekamo vas da vaš osmeh učinimo lepšim!

Zakažite svoj termin lično, u Niškoj 4, gde vas čeka izuzetno ljubazno osoblje. Naši stomatolozi će vam tom prilikom rado objasniti sve što želite da znate u vezi sa izbeljivanjem zuba.


U stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" ordinacijsko izbeljivanje zuba rade:Njihove biografije, kao i biografije ostalih članova našeg stručnog tima možete pročitati OVDE.Ako imate bilo kakve nedoumice, tu smo za vas svakim radnim danom od 9-19h.
×

POSTAVITE PITANJE

Vaša poruka je uspešno poslata!

Copyright © 2018 Stomatoloska ordinacija Pavlovic. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS