zubni implanti, zubni implantati, ugradnja implanta, implantologijaKo je kandidat za implantologiju?


Implantologija je doživela veliku ekspanziju u proteklih par decenija. Upravo je ona, uz protetiku, zaslužna za vraćanje osmeha pacijentima koji su izgubili jedan ili više zuba. 

Ukoliko vam nedostaje samo jedan zub, implanti su idealno rešenje. Ugradnjom implanta i izradom krune na implantu može se u potpunosti nadoknaditi nedostajući zub - i estetski i funkcionalno. 


Da li je ugradnja implanta jedino rešenje?


Nije. Problem nedostajućeg zuba moguće je rešiti i brušenjem dva susedna zuba i izradom zubnog mosta. To jeste jeftinije rešenje, ali iziskuje brušenje najčešće zdravih zuba. Ovo se smatra nenadoknadivim gubitkom zubnog tkiva. Iz tog razloga, naši stomatolozi uvek favorizuju ugradnju implanta koje je svakako bolje, mada skuplje rešenje.


Kako nadomestiti gubitak više od jednog zuba u nizu?


Ukoliko vam nedostaje više zuba, možete napraviti most na implantima i na taj način rešiti problem bezubih polja. Sve popularnija je i metoda koja se zove „all on four“ ili „all on six“ . Ona podrazumeva ugradnju četiri ili šest implanata i izradu mostova na potpuno bezubim vilicama. Time se izbegavaju totalne proteze koje su do sada bile jedino rešenje za tu situaciju. 


Kako izgleda proces ugradnje implanta?


Procedura je za pacijenta veoma jednostavna. Nakon urađenih snimaka i detaljne rendgen dijagnostike, pristupa se ugradnji implanata. Oni se ostavljaju da miruju 8-12 nedelja dok se oko njih ne formira kost. Nakon toga se pristupa protetskom zbrinjavanju. U međuvremenu, pacijent dobija privremeni rad, tako da ni u jednom trenutku za vreme trajanja ovog tretmana, pacijent nije bez zuba. Krunice na implantima su veoma lepe i izgledaju prirodno, tako da čak i potpuno bezubi pacijenti mogu vratiti mladalački izgled ovakvim fiksnim radom. Uspešnost terapije zubnim implantima je sada veoma velika, čak preko 95%. Zbog toga ne čudi što je potražnja za njima sve veća, iz dana u dan.


Naše usluge:


U Stomatološkoj ordinaciji "Pavlović", u okviru oblasti implantologije, nudimo sledeće usluge:


1. Ugradnja zubnih implanata

2. Sinus lift

3. Ugradnja veštačke kosti

4. Protetika na implantima


Više o svakom konkretnom procesu možete pročitati klikom na neku od navedenih stavki.Dr Aleksandar Pavlovic, stomatolog, ugradnja zubnih implanata

U stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" implantologiju radi Dr Aleksandar Pavlović. Biografiju dr Aleksandra Pavlovića i ostalih članova našeg stručnog tima možete pročitati OVDE.
Ako imate bilo kakav problem, nedoumicu ili pitanje - pozovite nas. 

Budite sigurni da će naši stomatolozi pronaći najbolje rešenje za vas.
×

POSTAVITE PITANJE

Vaša poruka je uspešno poslata!

Copyright © 2018 Stomatoloska ordinacija Pavlovic. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS