Šta su folije za ispravljanje zuba?


 folije za ispravljanje zubaIspravljanje zuba bez proteze je veoma popularan metod. Podrazumeva izradu folija za pomeranje zuba koje ne treba mešati sa folijama koje se prave posle fiksne proteze, koje nam služe da zadrže postignuti uspeh. 

Clear align sistem je, slobodno možemo reći, revolucionarna tehnika. Ovakav vid terapije je mnogo jednostavniji i udobniji za pacijenta. Ništa se ne vidi na zubima - folije su potpuno providne, te stoga zadovoljavaju visoke estetske kriterijume. Ovo je naročito važno za odrasle pacijente kojima profesija ne dozvoljava nošenje čelične fiksne proteze. Takođe, nema ni ograničenja prilikom izbora namirnica za ishranu kao što je to slučaj kod pacijenata koji su u terapiji fiksnom protezom za zube. Još jedna velika prednost jeste i to što kontrole ne moraju biti jednom mesečno već može i da prođe po nekoliko meseci između poseta stomatologu. Ovo je naročito praktično za pacijente koji žive u inostranstvu.


Kako izgleda postupak ispravljanja zuba folijama?


Postupak je sledeći: 

  • Pri prvoj poseti, specijalista ortopedije vilica vrši detaljan pregled usta i zuba. Važan deo ovog susreta je i razgovor sa pacijentom o ciljevima i mogućnostima terapije. Lekar uzima otiske vilica koji se zatim šalju u tehniku na kompjutersko skeniranje. Nakon nekoliko dana, pacijent dobija jasnu i preciznu informaciju o broju folija koji je potreban da se njegovi zubi isprave. Takođe, pogledaće i video prezentaciju koja će mu tačno prikazati kako je planirano da se pomeraju njegovi zubi i kakav će biti očekivani rezultat. Veoma je praktično i korisno za pacijenta da pre početka terapije zna kakav će biti rezultat. To pruža dodatnu motivaciju svakom pacijentu. 
  • Posle nekoliko dana pacijent dobija folije za ispravljanje zuba i detaljno uputstvo o njihovom nošenju i održavanju. Takođe, u toj poseti vrši se i detaljno fotografisanje pacijenta kako bi se lako i jednostavno pratilo napredovanje terapije. 


Koliko vremena je potrebno za ispravljanje zuba folijama?


Svaka folija nosi se po mesec dana, u proseku 18h dnevno. Nakon tog perioda, ta prva folija se odlaže i pacijent uzima drugu foliju koju takođe nosi narednih mesec dana. Dužina trajanja terapije zavisi od težine problema tj. od broja folija koje su nam potrebne da ispravimo zube. Dok je za neke manje nepravilnosti potrebno 2-3 folije (2-3 meseca), za neke ozbiljnije slučajeve je potrebno i do 12 folija (godinu dana).

Nakon postignutog cilja i kontrole ortodonta, prelazi se u fazu retencije - pacijent nastavlja da nosi poslednju foliju u cilju održavanja postignutih rezultata. Sada više nije potrebno da se folija nosi 18h, već je dovoljno nositi je samo noću


Ispravljanje zuba folijama - cena


Cena ovakvog vida terapije se razlikuje za svakog pacijenta i zavisi od težine problema, odnosno od broja folija koje su nam potrebne za postizanje cilja. 

Svaka folija se naplaćuje 14.000,00 dinara. Dakle za pacijenta kome su, na primer, potrebne tri folije cena će iznositi 42.000,00 dinara.


Dr Irena Pavlovic, stomatolog, ugradnja zubnih implanata

U stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" ispravljanje zuba folijom radi Dr Irena Pavlović. Biografiju dr Irene Pavlović i ostalih članova našeg stručnog tima možete pročitati OVDE.Za sve dodatne informacije o folijama za ispravljanje zuba i drugim uslugama, slobodno nas pozovite. ×

POSTAVITE PITANJE

Vaša poruka je uspešno poslata!

Copyright © 2018 Stomatoloska ordinacija Pavlovic. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS