Kada se primenjuje sinus lift?


sinus lift, podizanje sinusaNakon gubitka gornjih bočnih zuba, neminovno dolazi do gubitka, odnosno resorpcije kosti gornje vilice. Usled toga, dolazi i do gubitka adekvatnog prostora u koji se mogu ušrafiti implanti. Problem, između ostalog, nastaje i onda kada pacijent poželi da nedostatak zuba reši upravo ugradnjom implanata, jer bi tada implant ulazio u sinusnu šupljinu i ne bi imao dovoljno kosti za koju bi mogao da se učvrsti. 

Tada primenjujemo zahvat koji se zove sinus lift.


Sinus lift možemo izvesti na nekoliko načina: 


  • Kada nedostaje svega nekoliko milimetara kosti, odlučujemo se jednostavniju metodu, zatvorenu tehniku - krestalni sinus lift.
  • Kada nam nedostaje preko 5 mm kosti, praktikujemo otvorenu tehnikuklasičan sinus lift.

Krestalni sinus lift

U slučaju kada nam nedostaje malo kosti (nekoliko milimetara), radimo krestalni sinus lift. U tom zahvatu, kroz ležište koje je napravljeno za implant, instrumentom pažljivo ulazimo u sinus i odižemo njegovu sluzokožu. Tu unosimo veštačku kost i u istom aktu ugrađujemo implant. Operacija u proseku traje sat vremena i pacijent se odmah posle zahvata otpušta kući. Nakon intervencije, prepisuju mu se analgetici i antibiotici. Pacijentu se savetuje i primena kapi za nos kao i izbegavanje pušenja. Posle sedam dana skidaju konci i čeka se 12 nedelja da se lepo formira kost oko implanta. Tek onda dolazi vreme za protetsko zbrinjavanje. Više o tome možete pročitati na stranici protetika na implantima.

Klasičan sinus lift

U varijantama kada nedostaje preko 5 mm kosti, radi se klasičan sinus lift. Tada na prednjoj strani gornje vilice pravimo pristupni otvor kroz koji specijalnim instrumentima ulazimo u sinusnu šupljinu, pažljivo odižemo sinusnu sluzokožu, vodeći pritom računa da je ne oštetimo. Zatim preparišemo ležište za implante i postavljamo implant. Preostali prostor popunjavamo zamenicima za kost u kombinaciji sa faktorima rasta iz krvi pacijenta (PRF). Neophodna je i primena antibiotika kod ovakve vrste operacija kako bi se sprečio razvoj bakterija i eventualna infekcija. Uputstva za ponašanje pacijenta su slična kao i za zatvorenu tehniku samo što se za opterećenje implanata, tj. za protetski deo terapije čeka 7-9 meseci.

Iako zahteva malo više strpljenja i truda, kako pacijenta, tako i stomatologa, sinus lift je veoma dobar metod pomoću kojeg i pacijenti koji nisu ispunjavali uslove za ugrađivanje zubnih implanata mogu rešiti svoj problem na najlepši i najkvalitetniji način.


Sinus lift u stomatološkoj ordinaciji Pavlović - cena


Cena sinus lift zahvata u Stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" iznosi 45.000,00 dinara.Dr Aleksandar Pavlovic, stomatolog, ugradnja zubnih implanata

Dr Aleksandar Pavlović, stomatolog


U stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" sinus lift zahvat radi Dr Aleksandar Pavlović. Biografiju dr Aleksandra Pavlovića i ostalih članova našeg stručnog tima možete pročitati OVDE.
Za sve dodatne informacije, dođite lično u našu ordinaciju ili nas kontaktirajte telefonom.
×

POSTAVITE PITANJE

Vaša poruka je uspešno poslata!

Copyright © 2018 Stomatoloska ordinacija Pavlovic. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS