Estetska stomatologija u ordinaciji “Pavlović”


Stomatologija je u današnje vreme postala gotovo svemoguća oblast. Pored postizanja funkcionalnosti usta i zuba, koja je oduvek i bila imperativ, važnu ulogu polako dobija estetska stomatologija. Lepota, pravilnost i belina zuba su zahtevi koji se sve češće postavljuju pred nas, stomatologe. Uz to, postoji sve veća potreba za zdravljem i lepotom desni koje ih okružuju.


estetska stomatologija, fasete, viniri, bele plombe, izbeljivanje zuba, implanti, protetika na implantima

1. Bele - kompozitne plombe 

Danas se odlazak kod zubara ne može zamisliti bez estetski lepih – belih plombi. Nekada davno, amalgamske plombe – sive plombe, bile su svakodnevica. Kako je napredovala nauka, napredovao je i hemijski sastav ovakvih ispuna, pa su kompoziti, pored estetike, dobili i na mehaničkoj otpornosti. Iz ovih razloga, danas su baš oni – materijal izbora kako za prednje, tako i za bočne zube. 


2. Kompozitne i keramičke fasete 

Kada želimo da modifikujemo izgled (najčešće prednjih) zuba, metod koji najmanje oštećuje vaše zube su fasete (viniri). Minimalnom preparacijom (brušenjem) zuba čuva se zubna supstanca. Nakon toga se oblik, veličina i boja zuba kreiraju po želji, cementiranjem ljuspica od keramike ili izradom kompozitnih faseta. Kada se izrade, one u potpunosti menjaju vaš izgled, do savršenstva.


3. Estetske krunice – keramičke ili cirkonijum 

Krunice od ovih materijala pored nadoknade zuba imaju za cilj i visoku estetiku. Naime, one propuštaju svetlost približno našim zubima i tako ostavljaju utisak prirodnosti. U stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" možete uraditi sledeće krunice za zube:


4. Ortodontska terapija

Nepravilan zubni niz najlakše se rešava ortodontskom terapijom. Ipak, pacijenti se često ne odlučuju za ovakav vid terapije jer podrazumeva nošenje metalnih fiksnih proteza u dužem vremenskom roku. U ordinaciji “Pavlović” nudimo vam savremeni vid ortodontske terapije – folije za ispravljanje zuba. Pošto su ove folije potpuno providne, zadovoljavaju visoke estetske kriterijume.


5. Izbeljivanje zuba

Ako niste zadovoljni bojom vaših zuba, ordinacija “Pavlović” vam nudi usluge ordinacijskog i kućnog izbeljivanja zuba. Takođe, postoji mogućnost izbeljivanja zuba u slučaju promene boje pojedinačnih zuba, nakon “vađenja živca”. Više informacija o uslugama izbeljivanja zuba koje radimo možete pronaći na sledećim stranicama:


6. Gingivektomija i gingivoplastika 

Kada postoji estetski problem sa desnima koje previše prekrivaju spoljašnju površinu zuba, nastaje takozvani “gummy smile”. U tom slučaju radimo uklanjanje gingive i tzv. povećanje kliničke krune zuba. Nakon takvih intervencija, najčešće se radi i gingivoplastika kojom se gingiva oblikuje i dovodi u željeni oblik i položaj. Više informacija o ovom zahvatu možete pronaći OVDE.


7. Implanti 

U slučaju da je potrebno rešiti problem zuba koji nedostaje, a ne želimo da brusimo susedne zdrave zube, najbolje rešenje koje možemo da vam ponudimo u ordinaciji “Pavlović” su zubni implanti. Kratkotrajnom intervencijom u lokalnoj anesteziji, u viličnu kost se ugrađuju implanti koji zamenjuju koren zuba. Na takvoj osnovi, dalje se radi protetski rad – metalokeramička ili estetska krunica koja nadoknađuje deo zuba iznad kosti – nekadašnju krunicu zuba. Više informacija o protetici na zubnim implantima možete pronaći OVDE.Ako želite da zadržite svoj blistavi osmeh ili želite da vam pomognemo da dobijete osmeh kakav ste oduvek želeli, javite nam se i zakažite svoj termin.

Ne zaboravite da su pregledi i konsultacije u našoj ordinaciji besplatni u slučaju da se odlučite za intervenciju koja vam je potrebna. 

Za ostale pacijente, stomatološki pregled u našoj ordinaciji iznosi 1.500,00 dinara.
×

POSTAVITE PITANJE

Vaša poruka je uspešno poslata!

Copyright © 2018 Stomatoloska ordinacija Pavlovic. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS