Značaj dečije stomatologije


Dečija stomatologija je jedna od glavnih grana stomatologije, a mi joj pridajemo dodatnu važnost jer znamo koliko je bitno da deca, od malih nogu, steknu i usvoje zdrave navike i vode računa o svojim zubima. Zato se prema mališanima ophodimo najbolje što znamo i onako kako mislimo da treba: drugarski i profesionalno!

Prvi dolazak deteta kod zubara i prvi kontakt sa njim predstavlja najvažniji trenutak u odnosu pacijent-stomatolog. Tada se formira odnos prema zubnom lekaru koji se najčešće kao takav zadržava i u kasnijim godinama. Ne srećemo malo puta odraslog pacijenta koji nam kaže kako zbog negativnog ili bolnog iskustva sa zubarom iz detinjstva ni dan danas ne voli odlaske kod njega. To obično rezultira jako lošim stanjem usta i zuba koje je kasnije vrlo teško sanirati. Zato dečiji zubar ima vrlo važan zadatak da pridobije poverenje svog malog pacijenta kako bi udruženo brinuli o njegovim zubićima.


Dečija stomatologija u Stomatološkoj ordinaciji "Pavlović"


U Stomatološkoj ordinaciji „Pavlović“ trudimo se da sa našim malim pacijentima ostvarimo dobru komunikaciju. Nastojimo da intervencije budu bezbolne kako deca ne bi stekla odbojnost prema dolasku kod zubara. Zato roditeljima govorimo da su redovni preventivni pregledi kod dece - stub oralnog zdravlja.

Kada dete dođe u našu ordinaciju, nakon pregleda, dečiji stomatolog utvrđuje plan terapije. Nekada je dovoljno da prva poseta bude samo upoznavanje, a da se sledeći put počne sa intervencijama, ukoliko za njima postoji potreba. Ako dete ima sve zdrave zubiće, obično pri prvom susretu razgovaramo sa njim o tome kako pravilno da pere zubiće. Na velikom modelu gornje i donje vilice, uz korišćenje velike četkice za zube, objašnjavamo deci koje pokrete treba koristiti pri četkanju zuba. Govorimo im da se gornji zubi peru "kao kad pada kiša", a donji "kao kad raste trava". Vrlo nam je važno da nas deca razumeju, pa je korišćenje izraza koji su njima bliski uvek dobra ideja. Tako najlakše i najtrajnije usvajaju nove informacije koje postaju stub njihovog oralnog zdravlja. Decu nikada ne lažemo. Uvek im lepo i jasno objasnimo šta mogu da očekuju kada sednu u stolicu. Pošto smo i sami roditelji, dobro znamo da deca ne praštaju laži i neispunjena obećanja. Zato je naš glavni cilj da poverenje koje mali pacijenti steknu u nas - bude opravdano. 

Nekada je potrebno popraviti mlečni zubić koji ima duboki karijes ili izvaditi zubić koji se "klati". Ove intervencije su najizazovnije za nas stomatologe, jer su najčešće bolne. U ovim slučajevima, najbolje je da deca dobiju lokalnu anesteziju kako ne bi stekli averziju prema posetama stomatologu. Da bi što manje osetili ubod igle, stomatolog će premazati njihovu sluzokožu površinskim anestetikom u vidu gela sa različlitim ukusima. Kada vide da se sve završilo bez suza i bola, deca će rado ponovo doći kod nas. Time se naš glavni cilj ispunjava, jer su redovne kontrole najvažniji preduslov očuvanja zdravlja zub

 dečji zubar, dečji stomatolog, zubni lekar za decu, dečija stomatologija beograd, dečija stomatologija, dečja stomatologija, dečji stomatologU Stomatološkoj ordinaciji „Pavlović“ vršimo sledeće usluge iz oblasti dečije 

stomatologije:
U stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" usluge iz oblasti dečije stomatologije pružaju:Njihove biografije, kao i biografije ostalih članova našeg stručnog tima možete pročitati OVDE.
Pozovite nas još danas na 011/3822-331 i zakažite pregled za svoje dete!

Jedva čekamo da upoznamo naše male pacijente!×

POSTAVITE PITANJE

Vaša poruka je uspešno poslata!

Copyright © 2018 Stomatoloska ordinacija Pavlovic. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS