Šta su mobilne proteze?


mobilna proteza, mobilna proteza za decu, proteza za decuMobilne proteze (proteze za decu) su pokretni ortodontski aparati koji nam služe da pomeraju zube u pravilan položaj ili utiču na rast same vilične kosti. 

Koristi od terapije mobilnom protezom su brojne. Pomoću ovakvih proteza moguće je usmeriti rast vilice u povoljnom pravcu i na taj način preduprediti nastanak ozbiljnijih ortodontskih anomalija. Noćne proteze, kako ih deca često zovu, su veoma lake za nošenje i pacijenti ih u detinjstvu veoma lako podnose. Naši tehničari su veoma kreativni, tako da im je dizajn posebno atraktivan. Ovakav pristup deci svakako povećava interesovanje za protezu i motivaciju za terapijom. 


Kada je pravi trenutak za terapiju mobilnom protezom?


Kada je najbolje vreme za početak terapije zavisi od nepravilnosti zuba koje dete ima. Neke problemi se koriguju već sa šest godina, dok za neke nepravilnosti čekamo uzrast od deset godina kod devojčica i dvanaest godina kod dečaka kada se dešava takozvani predpubertetski skok rasta. Zbog toga je važno da svako dete već u uzrastu od šest, a najkasnije sedam godina dođe na pregled kod specijaliste ortopedije vilica koji će proceniti da li je i kada je pravi trenutak za početak terapije. 


Koje proteze su bolje, mobilne ili fiksne?


Mobilne i fiksne proteze služe da isprave potpuno različite nepravilnosti, tako da ih je nemoguće porediti. 

Pre svega, koriste se za rešavanje problema u različitom uzrastu - dok se mobilne proteze koriste uglavnom u mešovitoj denticiji (dok dete ima i mlečne i stalne zube), fiksne proteze se koriste u stalnoj denticiji (kada više nema mlečnih zubića u ustima, u uzrastu starijem od dvanaest godina).


Zašto da detetu pravimo mobilnu protezu kada će posle svakako morati da nosi fiksnu?


mobilna proteza, mobilna proteza za decu, proteza za decuRoditelji nam se često obraćaju sa ovim pitanjem. To je, ipak, netačno. Za većinu ortodontskih problema kod kojih je indikovana terapija mobilnom protezom, zubi se mogu u potpunosti ispraviti nošenjem mobilne proteze. Naravno, samo ukoliko je dete nosi kako je propisano od strane ortodonta, a to je minimalno 16h tokom dana. Ako dete ipak ima neku od ozbiljnijih nepravilnosti, pa je posle mobilne potrebno da nosi i fiksnu protezu, takav plan terapije se roditeljima predoči na samom početku. Mobilna proteza nam u tim slučajevima služi da ublaži nepravilnost, tj. da promeni pravac rasta vilica u poželjan, što u značajnoj meri poboljšava krajnji rezultat. 

Naravno postoje i slučajevi gde se mobilnom protezom (proteza na skidanje) ne mogu postići željeni rezultati, pa se takvim pacijentima preporučuje da sačekaju vreme za terapiju fiksnom protezom.Mobilna proteza cena


Cena mobilne proteze za decu iznosi 30.000,00 dinara po vilici. 

Taj iznos se može podeliti u nekoliko rata pomoću platnih kartica ili čekova građana

Takođe, postoji i mogućnost plaćanja preko administrativne zabrane

Na vama je odaberete način koji vam najviše odgovara.Dr Irena Pavlovic, stomatolog, ugradnja zubnih implanata

U stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" terapiju mobilnom protezom radi Dr Irena Pavlović. Biografiju dr Irene Pavlović i ostalih članova našeg stručnog tima možete pročitati OVDE.


Dovedite svoje dete na pregled kod našeg specijaliste. 

Važno je misliti o njihovim zubićima na vreme!

×

POSTAVITE PITANJE

Vaša poruka je uspešno poslata!

Copyright © 2018 Stomatoloska ordinacija Pavlovic. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS