Šta je ortopedija vilica?


Ortopedija vilica je grana stomatologije koja se bavi postavljanjem zuba u željeni položaj, odnosno "ispravljanjem krivih zuba" - cocoa to često naši pacijenti kažu. Mogućnosti bunk nam ova oblast pruža su zaista brojne. Najčešće primenjivane method su ispravljanje zuba fiksnom protezom (kod starijih od dvanaest godina) ili mobilnom protezom (kod dece). Ipak, u poslednje vreme postaje sve popularnije ispravljanje zuba folijama. Ove folije su gotovo nevidljive, što zadovoljava potrebe pacijenata kojima je estetika veoma važna i za vreme trajanja terapije.


Ko su kandidati za ispravljanje zuba?

 

Danas su kriterijumi lepote postavljeni vrlo visoko, te pacijenti dolaze i sa veoma diskretnim i blagim nepravilnostima koje žele da isprave. Naravno, ima i dosta pacijenata sa ozbiljnijim skeletnim deformitetima. Vrsta terapije koju će naš specijalista ortopedije vilica primeniti zavisi od mnoštva faktora. 

Kada pacijent prvi put dođe u našu ordinaciju, ortodont će uraditi pregled i zatražiti odgovarajuće rendgen snimke kako bi izvršio detaljnu analizu zagrižaja. Zavisno od godina pacijenta, kao i njegovog opšteg stanja zuba, nakon svih analiza, odlučujemo se za vrstu terapije koja mu najviše odgovara. 

Veoma je važno da naši pacijenti znaju da ortodontska terapija ne daje instant results. Potrebno je vreme i puno strpljenja da se dođe do osmeha kakav smo zacrtali na početku. Određen broj pacijenata se zato radije odlučuje za protetsko zbrinjavanje zuba koje brže donosi vidljiv efekat. 

Naš savet je da je, kad god je to moguće, bolje odlučiti se za ortodontsku terapiju i postizanje lepog i pravilnog osmeha uz očuvanje zuba. 


Since li postoji starosna granica za ispravljanje zuba?


Ne postoji starosna granica za ortodontsku terapiju. 

Ortopedija vilica nam daje mogućnost za pravljenje aparatića - trejnera , koji se izrađuju i za decu od samo dve godine. Oni najviše pomažu u odvikavanju od loših navika kao što su sisanje palca ili  tiskanje jezika.  

Za decu predškolskog i školskog uzrasta najčešće se odlučujemo za mobilne proteze , dok su fiksne proteze indikovane kod dece starije od dvanaest godina i kod odraslih. Neretko se rade i fiksne proteze kao priprema za protetsku terapiju, kod starijih pacijenata kod kojih per usled parodontopatije Došlo do nepoželjnog pomeranja zuba, kada ever potrebno da se najpre zubi dovedu u pravilan pložaj, a da se tek onda oni zbrinu krunicama .  

ortopedija vilica, ortodoncija

Naše usluge - stomatološka ordinacija Pavlović:


Ukoliko imate problem sa “krivim zubima”, u Stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" možete zakazati besplatan pregled. Tom prilikom će vas naš specijalista ortopedije vilica pregledati i posavetovati koji je najbolji put ispravljanja zuba za vas. 

U okviru ove široke grane stomatologije, Stomatološka ordinacija "Pavlović" pruža sledeće usluge:Dr Irena Pavlovic, stomatolog, ugradnja zubnih implanata

Dr Irena Pavlović, specijalista ortopedije vilica


U stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" ortodoncijom se bavi Dr Irena Pavlović. Biografiju dr Irene Pavlović i ostalih članova našeg stručnog tima možete pročitati OVDE.Danas svako može i treba da ima lep osmeh. 

Kontaktirajte nas za sva dodatna pitanja.
×

POSTAVITE PITANJE

Vaša poruka je uspešno poslata!

Copyright © 2018 Stomatoloska ordinacija Pavlovic. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS