Šta su fiksne proteze za zube?


Fiksne proteze su naš veoma uspešan saveznik u postizanju lepog osmeha. I ne samo lepog - koriste se i za postizanje zdravog i funkcionalnog zagrižaja. 

Da biste saznali da li ste kandidat za terapiju fiksnom protezom, potrebno je da zakažete svoj termin kod stomatologa. On će vas u prvoj poseti pregledati, uzeti otiske i objasniti vam koje rendgenske snimke treba da uradite. Do vašeg sledećeg dolaska, kroz samo par dana, naš specijalista ortopedije vilica će uraditi detaljnu analizu vaših rendgenskih snimaka i otisaka zuba. Pri sledećem susretu predočiće vam kako bi izgledala Vaša terapija i kakve rezultate možete očekivati. 

Nošenje fiksne proteze u proseku traje 18 meseci tokom kojih je potrebno da dođete na kontrolu jednom mesečno. Ispravljanje zuba na ovaj način nije bolno, mada ga se mnogi plaše i izbegavaju ga u širokom luku. Moramo reći da se povremeno javlja blaga neprijatnost prilikom žvakanja, ali to je prolazna senzacija i ne zahteva upotrebu lekova protiv bolova. 

Ako nosite fiksnu protezu potrebno je da budete pažljivi prilikom odabira namirnica. Tvrda i lepljiva hrana se treba izbegavati.

Takođe, ovo je trenutak da nabavite interdentalne četkice i konac i da budete vrlo temeljni kada je u pitanju pranje zuba

Sigurno se pitate, kako da zadržite zube u postignutom položaju tokom života? Mi im u tome ipak malo pomažemo. Posle skidanja fiksne proteze, uzimamo otiske za ritejnere - retencione folije. Potrebno je da te folije nosite noću, određeno vreme nakon skidanja proteze i nema potrebe da brinete da li će zubi ostati u željenom položaju.

fiksna proteza, nevidljiva proteza, čelična fiksna proteza, estetska fiksna proteza

Postoje dve vrste fiksnih proteza koje se najčešće koriste. 

To su čelične (metalne) i estetske proteze.


Metalna (čelična) fiksna proteza za zube


Metalne (čelične) fiksne proteze su standardno odličan izbor. Pomoću njih možemo brzo i efikasno da Vam ispravimo zube i dovedemo Vas do prelepog osmeha. Izuzetno su popularne, naročito kod mlađe, tj. “tinejdžerske” populacije. Možemo se poigravati sa bojama ligaturnih gumica koje se na svakoj kontroli menjaju. Na taj način u potpunosti kreiramo sasvim novi i zanimljivi izgled same proteze, u skladu sa željama pacijenta.


Estetska proteza za zube (nevidljiva fiksna proteza) 


Estetska (nevidljiva) fiksna proteza je zaista dobar izbor ako vam je važno kako vaši zubi izgledaju i tokom celokupne terapije. Pacijenti kojima svakodnevni kontakt sa ljudima na poslu zahteva visoku estetiku su u ovom slučaju naša ciljna grupa.

Postoje dve vrste estetskih proteza koje se najčešće primenjuju: 

  • proteza od safirnog stakla i 
  • keramička proteza. 

I jedne i druge izgledaju vrlo lepo na zubima, njihova boja se praktično stopi sa bojom samih zuba, te se zbog toga i zovu „nevidljive“. 


Fiksna proteza u stomatološkoj ordinaciji Pavlović- cena


Cena čelične fiksne proteze značajno je manja nego ranije. Iznosi 82.000,00 dinara po vilici. Što se tiče estetskih proteza, cena je 106.000,00 dinara po vilici.

Uvek vas podsećamo da ovaj iznos možete platiti čekovima ili platnim karticama, na rate.Dr Irena Pavlovic, stomatolog, ugradnja zubnih implanata

Dr Irena Pavlović, specijalista ortopedije vilica


U stomatološkoj ordinaciji "Pavlović" terapiju fiksnom protezom radi Dr Irena Pavlović. Biografiju dr Irene Pavlović i ostalih članova našeg stručnog tima stomatologa možete pročitati OVDE.Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije o fiksnim protezama, možete nam se javiti na sledeće brojeve telefona:

  011/3822-331

 +381 63 8211 603
 +381 63 343 218

Naš specijalista ortopedije vilica će vam rado izaći u susret.

×

POSTAVITE PITANJE

Vaša poruka je uspešno poslata!

Copyright © 2018 Stomatoloska ordinacija Pavlovic. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS